مجله دانش

موضوعات متنوع

مجله دانش

موضوعات متنوع

نان



نان


250px-نان_بربری



نان به ماده‌ای غذایی که از خمیر نمودن ماده اصلی آرد و مایهٔ خمیر و آمیزش آنها با آب یا روغن و گاه نمک و شکر و پخت خمیر در تنور یا فر بدست می‌آید.

 

پیرامون واژه

 

ریشهٔ واژهٔ نان از پارسی پهلوی می‌باشد. فرهنگ فارسی دهخدا دربارهٔ «نان» در زبان‌ها و گویش‌های گوناگون چنین آورده‌است:

 

    پهلوی :نان، ارمنی: نکن (نان پخته در خاکستر)، ماخوذ ازپهلوی، نیکان = پارسی : نیگان، بلوچی : نگن و نظایر آن، از ایرانی باستان : نگن، منجی : نگهن، کردی :نن، نان، زازا: نا، نان، دوجیکی : نن، گیلکی : نان، فریزندی، یرنی و نطنزی : نون، سمنانی : نونا، سنگسری و سرخه‌ای : نون، لاسگردی : نن، شهمیرزادی : نون

 

سرچشمه و پیشینه

 

نان (نان تخت و نازک) از آسیای مرکزی و از کشورهای پارسی‌زبان چون ایران، افغانستان و تاجیکستان سرچشمه گرفت و سپس به کشورهای جنوب آسیا چون هند و پاکستان رفت. در زبان فارسی به همهٔ نان‌ها نان گفته می‌شود، ولی در کشورهای هند و پاکستان منظور از نان، نان تنوری است.

این نوشتار خُرد است. با گسترش آن به ویکی‌پدیا کمک کنید.

 

گونه‌ها

 

نان بربری

 

نانها انواع مختلفی دارند که بر اساس آداب اقوام و ملل مختلف متفاوتند و هریک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ می‌شوند. به عنوان نمونه در مناطق سردسیر در ترکیب خمیر نان از چاشنی‌های گرم نظیر زنجبیل و یا حتی فلفل استفاده می‌شود. همچنین در مناطق استوایی در ترکیب آرد و یا خمیر نان از خرما استفاده می‌گردد.

 

    * نان تابون، نانی است مانند نان ساج که آن را نیز چادرنشینان می‌پزند ولی در تنورهای زیرزمینی.

 

    * 'نان لواش، نان نازک تردی است به قطر سه میلیمتر که از خمیر فطیر یا خمیر «کم در آمده» پخته می‌شود. این نان را نان تنوری یا نان تافتون هم می‌گویند. نانی که از همان خمیر ساخته شده ولی بسیار نازک باشد، نان خونگی می‌نامند که پس از پخت بسیار نازک است.

 

    * سنگ نانی یا نان سنگک، نانی است نرم تر از لواش با کلفتی ۹ میلیمتر، که در شهرهای بزرگ متداول است و خمیر آن «در آمده» است، نان سنگک را نان خمیری نیز می‌نامند.

 

    * نان بربری نانی است قدری سفت تر با ضخامت ۸/۱ سانتیمتر که مانند نان سنگگ خمیر آن ورآمده‌است. این نان در واقع به نام عشایر بربر است که یکی از شاهان قاجار در سده گذشته در جنوب تهران اسکان داد.

 

    * نان روغنی یا نان خشک (خشکه) از خمیر فطیر درست شده ولی روغن گوسفند هم به آن اضافه کرده‌اند. پس از پخت، خشک و ترد و مثل بیسکویت می‌شود. نان روغنی یا معمولی است که اغلب به آن کنجد می‌زنند، و یا شیرین است که در خمیر آن شیره انگور یا شکر می‌افزایند.

    * نان شیرمال (نان دشتری)، نانی است ظریف و زیبا مانند کیک که در روزهای عید می‌خورند.

 

    * گُلاج (غلاج)، که مانند نان بربری است ولی کلفتی آن در حدود ۴ سانتیمتر است و در مازندران و گرگان متداول است.

 

 

 

 

 

 

منبع: ویکی پدیا

اسکاتلند

با سلام


در این قسمت می خواهیم سفری به دور دنیا کنیم و با کشورهای مختلف آشنا شویم و اولین کشوری که می خواهم معرفی کنم اسکاتلند می باشد.







اسکاتلند

 

250px-Europe_location_SCO_2

 

اسکاتلند (به انگلیسی: Scotland، به گالیک: Alba) کشوری است در نیمه شمالی جزیره بریتانیا در شمال غرب اروپا. این کشور همراه با انگلند (انگلستان)، ویلز و ایرلند شمالی کشور پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی را تشکیل می‌دهد. اسکاتلند از شمال با دریای نروژ، از شرق با دریای شمال، از جنوب غربی با دریای ایرلند و از غرب با اقیانوس اطلس شمالی مرز آبی دارد. علاوه بر سرزمین اصلی اسکاتلند در جزیره بریتانیا، اسکاتلند شامل ۷۹۰ جزیره کوچک و بزرگ است. آبهای ساحلی این کشور، عمدتاً در دریای شمال، منبع بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز در بین کشورهای جامعه اروپا است.

 

مرکز اسکاتلند شهر تاریخی ادینبرا (ادینبورگ) است. ادینبرا دومین شهر بزرگ اسکاتلند و یکی از مراکز مهم اقتصادی و بانکداری اروپا است. مرکز اصلی بانک سلطنتی اسکاتلند - یکی از ۵ بانک بزرگ جهان - در ادینبرا قرار دارد. شهر گلاسگو بزرگ‌ترین شهر اسکاتلند و یکی از ۳ شهر بزرگ کشور بریتانیا است. گلاسگو و حومه‌ی آن حدود ۴۱ درصد کل جمعیت اسکاتلند را در خود جای

داده است. سومین شهر بزرگ اسکاتلند و مرکز فعالیت صنعت نفت بریتانیای کبیر شهر ابردین در شمال شرق اسکاتلند است.

 

اسکاتلند و انگلند (انگلستان) تا سال ۱۷۰۷ کشورهای پادشاهی مستقل بودند. در تاریخ یکم

ماه مه ۱۷۰۷ دو کشور طی توافقنامه‌ای با هم متحد شده، کشور «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر» را به وجود آوردند. پرچم کنونی بریتانیای کبیر از ترکیب پرچم اسکاتلند (زمینه آبی، ضربدر سفید) و پرچم انگلستان (زمینه سفید، صلیب سرخ) به وجود آمده است. علیرغم اتحاد سیاسی در بریتانیای کبیر، کشور اسکاتلند دارای نظام حقوقی و آموزشی مستقل از انگلستان، ولز و

ایرلند شمالی است. اما در امور سیاسی بین‌المللی مانند عضویت در جامعه اروپا و سازمان ملل متحد، بریتانیای کبیر به عنوان «یک کشور» عمل می‌کند.



فهرست شهرهای اسکاتلند

 

    * گلاسگو

    * ادینبرا (ادینبورگ)                                                              

    * ابردین

    * پرث، اسکاتلند

    * استیرلینگ

    * اینورنس

    * داندی

    * سنت اندروز                                                     


125px-Flag_of_Scotland100px-Royal_coat_of_arms_of_Scotland

          پرچم              نشانه ی ملی اسکاتلند                             





شعار ملی: In My Defense God Me Defend

سرود ملی: Flower of Scotland, Scotland the Brave

 


عکس هایی از اسکاتلند:


Dunrobin castle, Highland, Scotlandblack rock cottage, Glencoe, Scotland

 

Ballachulish, Western Highlands, ScotlandGlen Etive, Scotland




منبع: ویکی پدیا

راهکارهایی برای افزایش موفقیت شغلی

مقاله زیر توسط دوست عزیزم خانم مینو سپهری تهیه شده. از ایشون برای تهیه این مطلب بسیار مفید و سودمند تشکر می کنم.




راهکارهایی برای افزایش موفقیت شغلی


برای اینکه در شغل و کار خود بهترین باشید . نیاز به ساعات طولانی تمرین و تعهد مادام العمر برای یادگیری دارید.

پیشرفت شخصی کلید موفقیت و کامیابی است و با تلاش و کوشش های روزانه خود به هدف نایل می آیید.

برای اینکه در کار خود ماهر باشید ، به طور دائم و پی در پی مهارت های شغلی خود را بیشتر کنید و رسیدن به مدارج بالاتر را مد نظر داشته و سرلوحه کارهای خود قرار دهید. برای تسریع این امر

موارد زیر را به خاطر داشته باشید و به طور مداوم آنها را در ذهن خود مرور کنید .


از همکاران خود بیاموزید:

یکی از منابع اساسی و حیاتی در یادگیری شما دوست و همکار شما است که از نظر درجه کاری بالات

ر و ارشدتر ازشما می باشد. این افراد تجربیاتی دارند که شما می توانید از آنها به نحو احسن استفاده کرد و در کارخودبه کار گیرید وهمچنین می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند . فرد موفق همواره مربی و

همکاران خود را به عنوان بزرگترین معلمان خود معرفی می کند .


از اشتباهات خود درس بگیرید :

درعین حال که اشتباهات و شکست ها اغلب ناراحت کننده و دردناک هستند، موقعیتهایی استثنایی اند

که می توانند بهترین راهنما در کار و پیشرفت شما باشند . افراد از اشتباه کردن می ترسند و همواره

ترجیح می دهندراه ایمن تر ومطمئن تری را در پیش گیرند . افرادی که در جایگاه عالی شغلی قرار دارند از اشتباه نمی ترسند و اهمیت و ارزش ریسک و یادگیری از اشتباهات خود را می دانند و قادرند که به

موارد و جایگاههای عالی تری دست یابند . آنها معتقدندکه اشتباهات و خطاها عامل اساسی و پایه ی

موفقیت هستند .


از کلاس های آموزشی استفاده کنید :

برای پیشرفت شغلی باید از کلاس های آموزشی استفاده کرد. این کلاس ها ممکن است از طرف

شرکتی که شما درآن کار می کنید برگزار شود یا اینکه کلاس هایی در رابطه با مدیریت و ارتقای

سطح شغلی در خارج از محیط کار شما باشد . تشکیل چنین کلاس هایی بدان علت است که در بسیاری

از سازمان ها آگاهی از موارد گوناگون در کار لازمه حرکت و دستیابی به مدارج بالاتر است .


به دنبال یادگیری مطالب جدید باشید :

پیشرفت و ترقی شغلی امکانپذیر است ، هنگامی که یادگیری متداوم باشد . همچنان که اطلاعات جدید

و بینش تازه ای پیدا می کنید ، می توانید به طور متناوب راهی راکه در پیش گرفته اید ارزشیابی کنید

تا از قرار گرفتن خود در جاده و مسیر درست مطمئن شوید . با متعهد کردن خود به این که یک

دانش آموز همیشگی در تجارت و کار باشید . می توانید به بالاترین مقام در هر سازمانی نایل گردد

اما همیشه و هر لحظه آگاه باشید که موفقیت در کار نیازمند یادگیری و تکرار و تمرین بسیار زیاد است .



اقتباس از مجله موفقیت