مجله دانش

موضوعات متنوع

مجله دانش

موضوعات متنوع

15 نکته ای که باید درباره چای بدانید

15 نکته ای که باید درباره چای بدانید :

tea_wand

 

۱- تاثیر چای بر دندان

چای برای سلامت دهان و دندان مفید است . بررسی های اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیم های باکتری های دهانی ، موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاک های دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندان ها پیشگیری می شود . البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاک ها کمک می کند .

چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظه ای تانن و فلوئوراید ، از فساد ، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان ها جلوگیری می کند . بررسی های دانشمندان ژاپنی نشان داده کودکانی که چای می نوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار می شوند . ژاپنی ها به تازگی یک نوع خمیر دندان ساخته و به بازار عرضه کرده اند که پایه ساخت آن تانن است .

شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کننده هایی است که همراه چای مصرف می شود و موجب پوسیدگی دندان ها می شود . بهتر است چای را بدون قند بنوشید ، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندان ها بعد از صرف چای دهان و دندان های تان را با آب بشویید .


۲- تاثیر چای بر قلب

نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می شود . چای از ایجاد لخته های خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر می شود پیشگیری می کند . مطالعات نشان می دهد که سطح چربی خون و فشار خون برخی مصرف کنندگان چای پایین تر از دیگران است . دانشمندان روسی پس از اجرای طرح های تحقیقاتی گسترده روی بیماران دریافته اند که چای ، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشار خون دارد . تحقیقات دیگر نیز آثار مفید چای را در حمایت عروق قلبی تایید می کند . در اواخر سال های 1960 دانشمندان آزمایشگاه لارونس لیومور در دانشگاه کالیفرنیا میزان تصلب شرایین در شریان های قلب حدود 300 نفر از قفقازی ها که عادت به خوردن قهوه داشتند و 100 نفر چینی که چای می نوشیدند را اندازه گیری کردند . نتایج این مطالعه 14 ساله نشان داد ، گروهی که چای می نوشیدند یک سوم کمتر از گروهی که قهوه مصرف می کردند دچار آسیب های قلبی و عروقی شده اند . همچنین چای ، مخصوصاً چای نه چندان پررنگ ، از تشکیل آتروما ( تشکیل پلاک های انسداد عروقی ) در آئورت جلوگیری می کند . نتیجه یک آزمایش که در آن تعدادی خرگوش به عنوان نوشابه چای خورده اند ، نشان داد که این خرگوش ها نسبت به خرگوش هایی که آب ساده خورده اند کمتر دچار ناراحتی و آسیب آئورت شده اند . تحقیقات ژاپنی ها در سال های 1980 نشان می دهد که چای ، کلسترول و تری گلیسرید خون را کاهش می دهد .

 

۳- تاثیر چای برجذب آهن

مصرف چای بعد از غذا ، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک می کند . تانن موجود در چای از جذب زیاد آهن پیشگیری می کند ، به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چای به بیماران مبتلا به هموکروماتوز توصیه می شود . البته توصیه می شود نوشیدن چای 2 ساعت بعد از غذا باشد .

 

۴- تاثیر چای براعصاب

بعضی ها چای می نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام بخش دارد اما بعضی ها هم می گویند چای شادی آور و نشاط آور است واقعیت این است که هردوی این صحبت ها درست است . چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرامش بخشی آن بیشتر می شود . پس از گذشت پنج دقیقه از دم کشیدن چای ، بیشتر کافئین چای خارج می شود .

 

۵ – چای ضد سرطان است

چای 30 نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسی ها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می دهد و افرادی که در روز یک فنجان چای می نوشند در مقایسه با افرادی که چای نمی نوشند 15 درصد کمتر دچار سرطان کلیه می شوند . فلاونیدها گروهی از پلی فنل ها هستند که به طور طبیعی در چای وجود دارند . به نظر می رسد سطوح بالای این پلی فنل ها در بدن می تواند علاوه بر ویروس ها با سرطان های لوزالمعده ، کولون ، مثانه ، پروستات وسینه نیز مقابله کند . در ژاپن خوردن حداقل 10 فنجان چای در روز با کاهش خطر سرطان معده همراه بوده است . همچنین مطالعات متعددی در ارتباط با تاثیر مثبت چای در پیشگیری از سرطان ریه و رحم انجام شده است .محققان ژاپنی معتقدند در میان مواد طبیعی ضد سرطان چای رتبه اول را دارد . درسال 1985 عده ای از دانشمندان درجه اول موسسه ملی ژنتیک ژاپن طی گزارشی اعلام کردند که در چای سبز ژاپن نوعی تانن وجود دارد که خاصیت ضد موتاسیون سلولی دارد و در نتیجه از عوامل ضد سرطان است . میان صدها نوع گیاهی که محققان ژاپنی دریک برنامه وسیع مطالعاتی به منظور یافتن بهترین و موثرترین گیاه ضد موتاسیون سلولی مورد بررسی قرار داده اند ، چای سبز در آزمایشگاه موثرترین ماده بوده است . بررسی ها نشان داده است افرادی که اغلب چای سبز می نوشند احتمال ابتلا به سرطان معده در آنها کمتر از دیگران است .

 

۶- تاثیر چای برسوخت و ساز بدن

چای یک نوشیدنی کم کالری است و یک فنجان چای حدود چهار کالری دارد . به علاوه چای متابولیسم را بیشتر می کند و با بالا رفتن سوخت و ساز بدن موجب می شود کالری بیشتری مصرف شود و چربی ها راحت تر و زودتر سوزانده شوند . مصرف چای موجب می شود آب بیشتری بنوشیم و آب از موادی است که برای شکسته شدن سلول های چربی لاز م است .چای به علت خاصیت ادرارآوری که دارد ، به دفع سموم بدن کمک می کند . البته افرادی که اضافه وزن دارند بهتر است چای را بدون قند و مواد شیرین کننده و چاشنی های پرکالری مصرف کنند .

 

۷- تاثیر چای برپوست

200 میلی لیتر چای ، 44 میلی گرم کافئین دارد که دریافت این مقدار کافئین می تواند در رفع خستگی بدن و به ویژه پوست به عنوان عضوی بسیار فعال کمک کند . خواص ضد سرطانی چای نیز از جمله مواردی است که می تواند در حفظ سلامت پوست موثر باشد ، به طوری که ترکیبات پلی فنلی موجود در چای مانع فعالیت ترکیبات سرطان زا به ویژه ترکیبات نیتروزی می شود که در فرآورده های گوشتی وجود دارد و این خواص آنتی اکسیدانی ، پیری زودرس پوست را به تاخیر می اندازد .

مطالعات نشان داده اند که بالا بودن چربی خون از عواملی است که فرآیند پیری را در بدن تسریع می کند و نوشیدن چای به خصوص کلسترول بدن را کاهش می دهد . به علاوه چای ، به دلیل کافئین بالایی که دارد ، یک محرک بوده و جریان خون را درسطح پوست افزایش می دهد و موجب دفع مواد زاید می شود که این کار ، هم خستگی پوست را کاهش می دهد و هم موجب تغذیه بهتر آن می شود و موجب می شود سلول ها شادابی خود را حفظ کنند .

 

۸- تاثیر چای بر کلیه

سلول های کلیه بیشترین تماس را با رادیکال های آزاد دارند و چای به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت می کند . پلی فنول های موجود در چای سبز عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود می بخشند . پلی فنل ها ، آنتی اکسیدان هایی هستند که سلول های انسان را از آسیب محافظت می کنند . چای دارای مقادیر کم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند ، باید به این مسئله توجه داشته باشند .

 

۹- تاثیر چای بر حافظه

نوشیدن مرتب چای ، حافظه راتقویت کرده و راه جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است . آلزایمر ، بیماری تحلیل برنده اعصاب است که در آن ماده ای شیمیایی به نام استیل کولین در مغز کم می شود . چای با مهار آنزیم کولین استراز ، روند آلزایمر را به تاخیر می اندازد .

 

۱۰- ... و اما چای داغ

چای را خیلی داغ نخورید . دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود . بررسی ها نشان داده است افرادی که چای خیلی داغ می نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند . تا چند سال پیش دانشمندان تصور می کردند شاید چای موجب سرطان نای می شود ولی بررسی های جدید نشان داده است که این ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است . بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چای بهتر است چای خیلی داغ نخورید .

 

۱۱- تاثیر چای برقند خون

دانشمندان ژاپنی ماده ای از چای سبز و سیاه جدا کرده اند که قند خون را کاهش می دهد . دانشمندان ژاپنی در عین حال که خواص بسیار خوبی را برای چای عنوان کرده اند معتقدند که هیچ یک از این خواص ناشی از یک ماده خاص در چای نیست ، بلکه تاثیر مجموعه ای از انواع مواد شفابخش موجود در چای است که به طور توأم و با هم در یک مجموعه این آثار را دارند .

 

۱۲- چای خاصیت ضد میکروبی دارد ؟

چای به دلیل داشتن انواع تانن که به آن طعم مخصوصی می دهد ، بدون تردید یک ضد باکتری و ضد ویروس است . در 1940 دانشمندان آمریکایی کشف کرده اند که تانن نوعی ویروس آنفلوآنزا را مختل می کند . همچنین تانن چای ، ویروس تب خال را مهارمی کند . تحقیقاتی که در کانادا انجام شد ، نشان داد چای در لوله های آزمایش تعداد زیادی از انواع ویروس های بیماری زا را غیرفعال می کند .

 

۱۳- خواص درمانی چای

بله ، چای نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است ، به هضم غذا کمک می کند ، سبب نشاط ، بیداری و مانع خواب آلودگی می شود . چای خواص درمانی زیادی دارد که برخی از آنها را نام می بریم :

0 پیشگیری ، تسکین علایم و تسریع بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

0 ضدعفونی کنننده و پیشگیری از بوی بد دهان

0 پیشگیری و کاهش اثرهای دیابت نوع دوم

0 کاهش علایم مواد حساسیت زا

0 کاهش علایم عارضه پارکینسون

0 بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کند کردن گسترش عفونت ویروس اچ . آی . وی در بدن

0 حفظ تعادل آب و الکترولیت های بدن

0 رفع خستگی و استرس

0 پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز

0 پیشگیری از پوکی استخوان

0 کند کننده روند پیری

0 جلوگیری از لخته شدن خون و رسوب چربی در رگ های خونی

0 افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

0 افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن

0 آثار ضد التهابی

0 تصفیه خون و کنترل فشار خون و کلسترول

0 بهبود عملکرد مغز و افزایش هوشیاری

 

۱۴- محتویات چای

برگ چای ، دارای کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ، پیگمان های فلاونیک ، بازهای پوریک ، تئوفیلین ، ویتامین ، کلروفیل ، تانن و کافئین است .

0 کافئین.

0 تیوفیلین : این ماده ساختاری همچون کافئین دارد که هم در چای سبز و هم سیاه موجود می باشد .آثاری مانند شل کردن عضلات نایژه های ریه ، افزایش جریان خون کلیه ها ، افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلات قلب ، افزایش ضربان قلب ، کاهش فشارخون و آثار ضد التهابی دارد .

0 تانین : یک پلی فنول تلخ مزه است . که اثر آن در بدن آرام بخشی سیستم عصبی مرکزی است .

0 تیانین : در چای چند آمینو اسید وجود دارد اما بیشترین میزان اسید آمینه چای را تیانین تشکیل می دهد . عمده طعم چای به خاطر وجود همین ماده است .

0 کاتچین : این ماده بسیار مفید بوده و برای سلامتی بسیار سودمند است . کاتچین در چای سبز و سیاه وجود دارد اما میزان آن در چای سبز بیشتر است . این ماده ضد سرطان است ، موجب کاهش کلسترول خون شده و یک آنتی بیوتیک و آنتی ویروس قوی است و همچنین از افزایش فشارخون و افزایش قند خون جلوگیری می کند .

0 ویتامین های E و C و ویتامین های گروه B : ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که برای بدن بسیار مفید است . ویتامین C کاهش دهنده استرس بوده و علایم سرماخوردگی را کاهش می دهد . ویتامین های گروه B هم به متابولیسم کربوهیدرات ها کمک می کند .

0 فلوراید و فلووانوئید : فلوراید در استحکام دندان و فلووانوئید از ایجاد بوی بد دهان و فلووانوئید از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری می کند .

0 همچنین چای حاوی فیبر ، کربوهیدرات ، لیپید و کاراتنوئید است .

 

۱۵- چطور چای دم کنیم ؟

روش دم کردن چای در عطر ، طعم و رنگ چای موثر است . طریقه دم کردن چای به روش چینی به این صورت است که آب را در سماور می جوشانند . به ازای هر فنجان چای یک قاشق چای خوری چای خشک را در قوری ریخته و کمی آب جوش روی آن می ریزند . مدت دو دقیقه در کناری گذاشته و پس از دو دقیقه آب آن را خالی می کنند . سپس قوری را از آب جوش پر کرده سه تا پنج دقیقه روی سماور می گذارند تا دم بکشد . با این کار چای مقدار زیادی از عناصر مضر خود را از دست می دهد .

چگونگی دم کردن چای سیاه : آب ر ابه درجه جوش رسانده ( 100 درجه سانتی گراد ) سپس روی چای می ریزیم . زمان دم کشیدن نباید کمتر از 30 ثانیه و طولانی تر از پنج دقیقه شود . زیرا پس از آن تانین چای به تدریج آزاد شده و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را نیز تلخ می کند .

چگونگی دم کردن چای سبز : دمای آب در این حالت باید 80 تا 85 درجه سانتی گراد باشد . به طور معمول هرچه کیفیت چای سبز بالاتر باشد ، دمای آب هم کمتر است . بهتر است قوری چای پیش از دم کردن با قراردادن قوری درون یک کاسه حاوی آب داغ ، گرم شود .

 

 

 

منبع : روزنامه سلامت

موزارت

موزارت(Wolfgang Amadeus mozart)


موزارت



زندگی نامه موزارت و مطالبی در مورد او
موسیقی موزارت تاثیر شگرفی بر روح انسان می گذارد. اصولاً فعالیت های نوابغ و هنرمندان بیشتر از آن که عامه پسند باشند مورد توجه افراد اهل فن قرار می گیرد، اما در ارتباط با موزارت باید گفت: این موضوع صادق نیست. زیرا روح موسیقی موزارت در همه جا محسوس است و آثار او برای همه مردم قابل درک و هضم می باشد. موسیقی موزارت حتی در پیچیده ترین قسمت ها برای عوام قابل شنیدن است و به هیچ وجه باعث آزار نمی شود، اما واقعاً چرا اینگونه است، در جواب باید متذکر شد که در موسیقی موزارت علاوه بر رمز و راز، سادگی در عین پیچیدگی احساس می شود و این سادگی و زیبایی برای همه قابل درک است. در مجموع باعث می شود که موزارت غنی و دلچسب به نظر می رسد اما نه دلچسب مانند بسیاری از ترانه های پاپ و مدرن امروزی که عمری کمتر از دو یا سه ماه دارند.
امروزه با گذشت 250 سال از زمان موزارت هنوز موسیقی های او زنده و تازه می باشد. پس بیاییم زندگی پر رمز و راز و افسانه ای موزارت را با هم مطالعه کنیم.

زندگی موزارت
(ولفگانگ آمادئوس) موزارت آهنگساز اتریشی از تابغه های موسیقی و از بزرگترین آهنگسازان موسیقی کلاسیک بود. او در 27 ژانویه 1756 در سالزبورگ که یکی از مراکز هنری و فعالیت های مهم موسیقی اروپا بود در خانواده ای هنرمنداند به دنیا آمد. از هفت فرزندی که پدر و مادرش می بایست داشته باشند تنها او و خواهرش (ماریا آنا) از بیماری های نوزادی آن دوران جان سالم بدر بردند.
پدرش (لئوپلد) که در دربار اسقف خدمت می کرد، آهنگساز و ویولونیست مشهوری بود و دراکستر والی سالزبورگ رهبریت آن را به عهده داشت.
از همان کودکی و لفگانگ چنان نبوغی نشان داد که پدرش همه چیز را رها کرد و به طور جدی و مستمر به آموزش او پرداخت.
خانواده موزارت به قصد کسب تجربه و نمایش هنرشان به یک سفر دور و دراز در گستره اروپا رفتند. در آن زمان ولفگانگ 7 ساله بود، او و خواهرش به همراه پدر در مدت 3 سال در 48 شهر کنسرت دادند ولفگانگ که از سه سالگی پیانو را نزد پدر آموخته بود اولین قطعاتش را در این دوران ساخت و به طور خودآموز نوازندگی ویلون و ارگ را یاد گرفت. او اولین اثر اپرایش را در سن 12 سالگی خلق کرد و در این سنین نوازنده ای چیره دست در پیانو و ویولن و ارگ شد.
پدرش که مدرس موسیقی بود، یکی از اصلی ترین مشوق های ولفگانگ به شمار می رفت. او در طی سفرهای مختلفش به دربار پادشاه ها و ملکه ها می رفت و در حضور اشراف توانایی و نبوغ پسرش را به نمایش می گذاشت...
خانواده کمی بعد از سال 1766 به وطن بازگشتند. آنها امیدوار بودند ولفگانگ اپرایی را که نوشته در آنجا اجرا کند اما به دلیل بعضی دسیسه ها این اپرا ارائه شد. او و خانواده اش سال 1769 را در سالزبورگ گذراندند.
در سال های 1770- 73 سه بار به ایتالیا سفر کردند که در آن هنگام موزارت 2 اپرا و یک سونات برای اجرا در میلان نوشت. ضمناً در این هنگام با سبک موسیقی ایتالیایی آشنا شد.
در تابستان 1773 دفعات بیشتری به وین رفت و بیشتر برای آنکه شاید محلی برای تدریس به دست آورد. در آنجا موزارت یک رشته کوآرتت و سمفونی نوشت. با این همه این نابغه بی مانند جهان موسیقی هرگز نتوانست به موفقیت های رسمی که مخصوص آن دوران بود دست یابد زیرا موسیقیدانانی که یک صدم خلاقیت و هنر او را نداشتند. اما با فرود آوردن سر تسلیم بر اراده فرمانراوایان آن روزها و دیارها به رهبری ارکسترهای ویژه آنان دست می یافتند لذا از لحاظ مالی تامین می شدند. اما گویی ولفگانگ آمادئوس فرصتی برای این تسلیم ها و حرمت ها و امنیت ها نداشت، از این رو اصلاح حقوق بگیر دربار نبود.


موفقیت
پدر ولفگانگ می دید فرصت های فرزندش به عنوان یک آهنگساز با استعداد در سالزبورگ از بین می رود، او تصمیم گرفت برای ولفگانگ در جای دیگر شغلی بیابد، لذا ولفگانگ به همراه مادرش به مونیخ و مانهایم رفت اما هیچ شغلی به دست نیاورد. او بیش از 6 ماه در مانهایم ماند و آهنگ هایی برای فلوت و پلانو نوشت و در آنجا عاشق دختری زیبا و بنام آلوئیزاوبر شد.

موزارت حدود 50 سمفونی نوشت.
پدرش به فکر افتاد پسر و همسرش را به پاریس بفرستد، اما متاسفانه ولفگانگ از محیط رسمی و خشک پاریس خوشش نیامد. لئوپولد به او گفت که باز گردد چرا که در شهر خودش شغل بهتری برایش پیدا کرده بود. مادر در پاریس فوت کرد ولفگانگ تنها از این سفر با خاطره ای تلخ بازگشت. مدتی در سالزبورگ در کلیسای جامع در گروهی موسیقی به نواختن ویلن و ارگ پرداخت.
ولفگانگ تصمیم گرفت به مونیخ برود تا در آنجا اپرا بنویسد. بعد به وین دعوت شد. او در دربار امپراطور به آشپزی مشغول شد. روزی از کارفرمایش خواست که اجازه ساخت آهنگی درباره موضوع مورد علاقه اش را از پرنس بخواهد. اما پرنس بی توجه به موزارت، سبب رنجش وی شد. موزارت از دربار بیرون آمد و در سال های بعد زندگیش را با تدریس موسیقی، چاپ آثارش یا نواختن برای عموم و یا در خانه دوستانش می پرداخت. در سال 1787 شغل کوچکی به عنوان رهبر گروه موسیقی به دست آورد که از آن حقوق کافی عایدش می شد ولی از نوشتن آهنگ های گروه باله چیزی به دست نمی آورد. البته در آن دوران موزارت توانسته بود زندگی خوبی برای خودش دست و پا کند. کالسکه شخصی، نوکر خصوصی و خانه بزرگ داشت، اما مردی ولخرج بود.
در سال 1782 با (کنستانس وبر) خواهر کوچکتر آلوئیزا ازدواج کرد.
در اولین سال های زندگی خود در وین، موزارت به وسیله نوشتن آهنگ برای پیانو و ویلن اعتباری کسب کرد. در سال 1782 اپرای معروف خود را نوشت.
(
هایدن) یکی از آهنگسازان معروف آن دوران به پدر موزارت نامه نوشت و گفت پسرت بزرگ ترین آهنگسازی است که دیده یا شنیده ام. او با ذوق است و از آن بالاتر بزرگترین دانشمند آهنگسازی است که تاکنون برخورد داشته است. آهنگ های موزارت معجونی از درخشندگی آهنگسازی و رشد سمفونیک بود.
آن دوران نهایت پرکاری موزارت به شمار می رود. در سال 1789 اولین اپرای کمدی خود را با نام (عروسی فیگارو) نوشت. او باقیمانده عمر کوتاهش را در وین گذراند. موزارت مسافرت های زیادی در این مدت انجام داده بود. در واقع موزارت بیشتر روزهای عمرش را در سفر بود. 13 هزار و 97 روز زندگی کرد، 3 هزار و 720 روز از عمرش را در سفر بود و در طی این سفرهای کوتاه و بلند از بیش از 200 شهر دیدن کرد.
در زندگی موزارت لحظات سکون و استراحت به ندرت وجود داشته است. او که از همان کودکی پر جنب و جوش بود. پس از کسب موفقیت های کوچک و بزرگ در زادگاهش و همچنین سفر به ایتالیا و زندگی در وین به یک چهره محبوب مبدل شد.
آخرین سفر او به پراگ در سال 1791 بود، تا اپرایی را برگزار کند این یک اپرای سنگین سنتی برای جشن تاجگذاری بود ولی موزارت در آن از لطافت و شوخ طبعی خاصی از شخصیت های اجتماعی اپرا استفاده کرد. موزارت بر خلاف داستان های متعددی که مربوط به مسمومیت او توسط یکی از همکارانش به نام (آنتونیو سالیاری) شایع شده، به علت یک بیماری ناشناخته همراه با تب در سن 36 سالگی از دنیا رفت. موزارت آهنگی را که یکی از عظیم ترین کارهای او در موسیقی کلیسایی است که به دلیل بیماری اش نیمه تمام رها کرد. او در حومه شهر وین با حداقل تشریفات و در یک گور گمنام به خاک سپرده شد

.

ویژگی های موسیقی موزارت
موسیقی و شخصیت خود موزارت شگفت انگیز بوده است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ماهی های دریای اژه در سواحل یونان با شنیدن موسیقی موزارت استرس کمتری دارند و میل جفتگیری در آنها بیشتر می شود. گاوهای شیرده با شنیدن موسیقی موزارت شیر بیشتری تولید می کنند.
حتی موسیقی موزارت بر روی انسانها نیز تاثیر مثبت می گذارد. در سلول های زندانی های جنایی موسیقی موزارت پخش می شود تا به آرامش برسند. در ایستگاه های متروی نیویورک از بلندگوها صدای موسیقی موزارت به گوش می رسد تا تاثیر مثبت و آرام بخش بر روی افرادی بگذارد که بی صبرانه منتظر رسیدن متروی بعدی هستند. در واقع جنین در شکم مادر با شنیدن موسیقی موزارت احساس آرامش و رضایت بیشتری می کند. به گفته محققان و روانشناسان فرانسوی، موسیقی موزارت مثل بارانی است در بیابان.
شیطنت و حرکت های غیر منتظره همراه با نغمه های ساده و دلنشین را در موسیقی موزارت می توان لمس کرد.
اوج خلاقیت، نبوغ در جوانی به همراه شادابی برای زندگی و بی آلایشی به خوبی در موسیقی موزارت احساس می شود.
موسیقیدانان، موسیقی موزارت را اینگونه تشبیه کرده اند: گویی از پنجره با تحسین به کودکی نابغه می نگری که در حال بازی و سخن گفتن با خود است

.

برخی از آثار موزارت
مجموع آثار موزارت 656 موسیقی می باشد که چندین اثر او در طول جنگ های متعدد از بین رفته است. در ذیل به چنداثر معروف او اشاره می کنیم:
عروسی فیگارو- فلوت سحرآمیز- سمفونی شماره چهل- مارش ترک- موسیقی کوچک شبانه- پیانو کنسرت در دوماژور- رکوییم های مرگ- آوماریا- فانتزی در رمینور- کنسرت های کلارینت- کوارترهای زهی- واریاسیون های پیانو.



mozartmozart11mozart



منبع: خانه ی ما

حکایت

حکایت



حکایت شده است روزی شخصی ماهی خریده به منزل برد. به اهل خانه گفت: این ماهی را اصلاح کنید و خوابید و عیال او ماهی را بپختند و تمام آن را خوردند و دست مرد را آلوده به ماهی کردند. چون از خواب بیدار شد، آن فلک زده گفت: ماهی را بیاورید. به او گفتند: تو که خوردی. گفت: نه. گفتند: چرا، خوردی، دست خود را بو کن که بوی ماهی می دهد. چون دست خود را بو کرد. گفت: راست می گویید خورده ام. ولی گویا سیر نشده ام.



«کشکول شیخ بهایی»